Continguts de l'article

3 accions per a reduir el consum d’aigua en el servei de neteja dels hotels?

L’ús eficient de l’aigua és crucial per a la sostenibilitat i la reducció de costos en els hotels. En aquest article explorarem 3 canvis que els hotels poden implementar per estalviar aigua sense comprometre la qualitat de la neteja.

1. Neteja amb màquines de vapor

La neteja a vapor és una tendència que ha guanyat popularitat en els hotels i altres establiments. Aquesta pràctica no només és eficaç per mantenir les habitacions, banys, cuines i zones comuns netes, sinó que també contribueix a l’estalvi d’aigua.

  • Estalvi d’aigua: Les màquines de vapor utilitzen menys aigua que les fregonas tradicionals a més també redueixen el consum de productes químics en les neteges.
  • Quantitat estimada d’estalvi: Fins a un 50% d’aigua en comparació amb la neteja manual.
  • Beneficis addicionals: El vapor desinfecta les superfícies sense productes químics agressius gràcies a l’aplicació de temperatura.

Màquines de vapor recomanades:

ASPIRADOR BABY ECO 1200W – TECNOVAP. Aquesta màquina de vapor professional és ideal per a la neteja profunda de superfícies, catifes i tapissos. Té una capacitat d’aigua generosa i una pressió de vapor ajustable per adaptar-se a diferents necessitats de neteja.

EVO 304 24/702400W 230V 8bar -TECNOVAP Aquesta màquina combina neteja a vapor i aspiració en un sol dispositiu. És perfecta per mantenir les àrees comunes i les habitacions impecables. A més, compta amb accessoris versàtils per arribar als racons més difícils.

2. Sistemes de fregat en pla

El fregat amb mopa, també conegut com a fregat en pla, és una tècnica de neteja  de paviments molt comuna en l’àmbit professional que un cop implantat els equips de neteja no volen tornen als sistemes de fregona tradicionals.

  • Estalvi d’aigua: Els sistemes de fregat en pla distribueixen uniformement la solució d’aigua i detergents, evitant l’ús excessiu d’aigua.
  • Quantitat estimada d’estalvi: Fins a un 98% d’aigua en comparació amb les fregones tradicionals. Si per fer 20 habitacions, contant que canviem el cubell a cada habitació, utilitzem 260 litres, amb el sistema de pre impregnació utilitzem només 4 litres fer a 20 habitacions.
  • Beneficis addicionals: Accés a zones de difícil accés i reducció del consum de químics.

3. Mecanització i automatització de la neteja de paviments

La mecanització amb fregadores o l’automatització de la neteja de paviments amb ECOBOTS amb sistemes de reciclatge d’aigua són ara un fenomen en la neteja professional, ja que aquestes noves tecnologies redueixen el consum d’aigua a mínims.

  • Estalvi d’aigua: Les fregadores automàtiques utilitzen menys aigua que la neteja manual.
  • Quantitat estimada d’estalvi: Fins a un 80% d’aigua en comparació amb la neteja manual.
  • Beneficis addicionals: Eficiència i rapidesa en la neteja.

Implementar aquestes pràctiques no només ajuda a estalviar aigua sinó que també millora la sostenibilitat i redueix els costos operatius.

Recomanacions:

FREGADORA C85 NON STOP CLEANING – COMAC La C85 Senar Stop Cleaning és una fregadora de paviments home a bord amb bateria, extremadament innovadora i ecològica perquè està dotada d’un sistema de filtració a bord que permet reutilitzar l’aigua emprada per a fregar el paviment.