Continguts de l'article

Aspiradors industrials per a la indústria Metall-Mecànica: Millorant la neteja i eficiència en plantes de producció

La neteja professional en entorns industrials és important per a mantenir alts estàndards de productivitat a les plantes de producció. Un desafiament comú per a les empreses industrials és l’aspiració d’olis, encenalls i pols en suspensió, subproductes habituals als processos de fabricació. Per abordar aquest problema, les empreses distribuïdores de maquinària per a la neteja professional ofereixen una àmplia gamma d’aspiradors industrials dissenyats per satisfer aquestes necessitats específiques.

Aspiradores d’olis amb sistema de filtrat d’oli/trepant


Els olis i líquids industrials es poden vessar o filtrar durant els processos de fabricació, cosa que comporta problemes de seguretat i contaminació ambiental. Els aspiradors industrials especialitzats en la recol·lecció d’olis són una solució excel·lent per a aquest desafiament. Dissenyats per aspirar i separar els olis d’altres residus sòlids, permeten recuperar-los i reutilitzar-los. Alguns models compten amb sistemes de filtratge avançats fins a 100 micres i fins i tot alguns disposen d’una cinta de paper en rotlle per poder filtrar l’oli per a la posterior reutilització. Molts treuen sistemes de buidatge per bomba o inversió de flux de l’oli filtrat per fer el buidatge ràpid i còmode. Són sistemes que garanteixen una alta eficiència en la retenció d’olis, reduint costos de manteniment i perllongant la vida útil de l’equip.

Aspiradores de Encenalls

Les llimadures metàl·liques generades en els processos de mecanització i fabricació de metalls poden ser esmolades i perilloses si no es manegen adequadament. Els aspiradors d’encenalls industrials estan dissenyats específicament per recollir i separar els encenalls metàl·lics d’altres residus líquids. Aquests aspiradors poden ser afegits de forma permanent a les línies de producció, per a una aspiració mantinguda dels residus. O poden ser màquines d’usos postproducció.

Aspiradores de Pols en Suspensió

La pols en suspensió és un altre desafiament comú en entorns industrials, ja que pot afectar la qualitat de l’aire i la salut dels treballadors. Els aspiradors de pols en suspensió estan equipats amb filtres dʻalta eficiència que capturen partícules fines, garantint una neteja profunda de lʻaire. Alguns models compten amb sistemes de neteja automàtica de filtres, cosa que augmenta l’eficiència operativa i redueix la freqüència de manteniment.

Aspiradores Industrials Multifuncionals

A més de les opcions especialitzades, hi ha aspiradores industrials multifuncionals que poden adaptar-se a diverses tasques de neteja en plantes de producció. Aquests equips versàtils poden canviar ràpidament entre maneres d’aspiració per abordar diferents tipus de residus. La seva flexibilitat els converteix en una opció ideal per a empreses que necessiten una solució integral per a les necessitats de neteja.

Normatives i certificacions a tenir en compte a la indústria Metall-Mecànica


És important que els aspiradors industrials compleixin certes normatives i obtinguin certificats de qualitat. Algunes normatives rellevants inclouen l’EN 60335-2-69 i la IEC 60335-2-2, que estableixen requisits de seguretat per a aquests equips. La certificació ISO 14001 assegura pràctiques respectuoses amb el medi ambient a la producció, mentre que el marcatge CE indica el compliment de directives europees. A més, complir les normes de seguretat laboral locals és essencial.


Pel que fa als certificats de qualitat, destaquen la ISO 9001 per a la gestió de qualitat i la certificació ATEX per a equips utilitzats en entorns potencialment explosius. La certificació de filtració HEPA garanteix la retenció eficient de partícules perilloses i la certificació d’eficiència energètica ajuda a reduir el consum d’energia. Així mateix, la certificació de seguretat elèctrica, com ara UL, CSA o TÜV, assegura la seguretat de l’equip.
Tenir en compte aquestes normatives i certificacions garanteix que els aspiradors industrials siguin segurs, eficients i compleixin els estàndards de qualitat requerits pel sector industrial. Això augmentarà la confiança en els productes de la teva empresa distribuïdora de maquinària per a la neteja professional i permetrà brindar als clients assessorament personalitzat i opcions que s’ajustin a les necessitats específiques.