Continguts de l'article

Com fer servir una vaporeta

Les vaporetes industrials proporcionen una neteja eficaç i profunda sense la necessitat de fer servir substàncies químiques perjudicials per a l’organisme i el medi ambient.

Són moltes les superfícies que es poden netejar amb una màquina de vapor. El seu ús és altament recomanat per a empreses de tots els sectors que vulguin garantir una desinfecció total d’espais com ara vestuaris, banys i altres estades compartides.

El secret per aconseguir resultats òptims és aprendre com netejar amb una màquina de vapor. A continuació descobriràs com fer servir bé una vaporeta i quins són els principals usos vaporeta industrial.

Com fer servir una vaporeta pas a pas

Vegem quins són els passos a seguir per fer una neteja eficaç amb vapor. Aquest aprenentatge és aplicable per saber com fer servir vaporeta de mà en l’àmbit domèstic (cadires, catifes, vehicles…)

Però també et servirà per aprendre com fer servir vaporeta en l’àmbit professional (taulellets de vestuaris i banys a gimnasos, zones comunes a residències i hospitals, cuines de locals de restauració i, en general, a qualsevol zona d’ús compartit en indústries de tots els sectors).

Abans de començar a netejar amb màquina de vapor cal fer una neteja prèvia amb una aspiradora (en el cas que la superfície a higienitzar pugui presentar restes sòlides de brutícia). També és convenient revisar l’estada per identificar endolls i preses de corrent (has de tapar-les per evitar que s’omplin d’humitat).
Un cop feta la neteja prèvia, és hora d’omplir el dipòsit de la vaporeta industrial i connectar-la a la xarxa elèctrica perquè arribi a la temperatura adequada per a la generació de vapor.
Arriba el moment de neteja personalitzada. Instal·la el tipus d’accessori més adequat per a cada superfície i selecciona’n la potència. No oblidis que t’has de protegir de les altes temperatures amb l’equip adequat.

Quan hagis finalitzat amb la neteja a vapor ventila l’estada (obre portes i finestres). Per a superfícies com rajoles és recomanable que apliquis draps secs per evitar que la humitat acumulada generi algun tipus de fong.

Buida el dipòsit de la vaporeta i asseca tots els accessoris. Aquest petit i senzill manteniment és vital per garantir la durabilitat i la resistència de la vaporeta industrial.

Què es pot netejar amb una màquina de vapor?

Els usos de la vaporeta industrial són il·limitats. En l’àmbit domèstic es pot utilitzar per netejar les rajoles del bany i la cuina, els sofàs i les butaques del saló, les catifes, la tapisseria del cotxe, els vidres…

Quant als usos de la vaporeta en l’àmbit industrial, la seva aplicació és fonamental per garantir la desinfecció i la higienització d’espais comuns sense recórrer a la intervenció de substàncies químiques contaminants i perjudicials per a l’organisme. Són molts els sectors en què es pot implementar un sistema de neteja basat en vapor:

· Locals de restauració:

· Gimnasos

· Hospitals, clíniques privades, residències de gent gran o estudiants.

· Edificis públics

· Banys i vestuaris a naus industrials.

· Superfícies de tot tipus a despatxos i oficines