Continguts de l'article

Com netejar i desinfectar els banys

La falta d’higiene dels banys té un impacte directe en l’experiència i satisfacció del client.
Sense un bon manteniment, els clients pateixen; males olors, brutícia, líquids a terra al vàter i a la zona de piques, falta de sabó o paper higiènic.. Totes aquestes molèsties tenen un efecte negatiu en la imatge i reputació de l’establiment. Els més perjudicats són restaurants, hotels, càmpings o bars on el nivell de netedat percebuda pot posar en entredit la higiene de tot l’establiment.

 

La falta d’higiene pot provocar canvis d’hàbits, el 8% dels espanyols han deixat de visitar un bar, restaurant o hotel per falta d’higiene. Segons l’estudi Hygiene Matters 2016.

 

Per evitar-ho, a continuació us oferim una sèrie de consells per a la correcta neteja en profunditat de banys i lavabos.

Com netejar i desinfectar de forma eficaç les diferents zones del bany

 

Zona de WC. Per a netejar i desinfectar correctament parets, interior i exterior del vàter cal un netejador desinfectant clorat, amb lleixiu o amonis quaternaris. Pel WC, primer aplicar  i deixar actuar el producte i netejar amb l’escombreta l’interior del vàter. Un cop net esbandir amb aigua abundant. Si no ha quedat prou net, repetir l’operació.

Zona de piques.  Utilitzar un netejavidres per miralls i un netejador anticalç o multiús per a la zona d’aixetes i piques. Sobretot és importantíssim assecar correctament les aixetes per tenir el millor acabat. Si hi ha taques d’òxid o floridura utilitzar un desinfectant clorat i un raspall petit per arribar a tots els racons.

A tenir en compte!
Per a la neteja del bany, cal descartar els fregalls metàl·lics o durs, ja que podrien espatllar la superfície del vàter o aixetes. Utilitzar sempre esponges no abrasives, raspalls amb filaments de plàstic per a netejar l’interior del vàter i baietes de microfibra per a la part exterior.

Les aixetes daurades, esmaltades o de fusta s’han de netejar amb productes específics per a aquests tipus d’acabats. El marbre també requereix una cura especial i sobretot mai es pot netejar amb cap producte abrasiu o àcid, perquè el faria malbé i apareixerien taques.

El producte més recomanat pels nostres clients és l’Aquagenol: netejador  multiús  hidroalcohòlic bactericida i fungicida per a aixetes i zona de piques. Neteja i desinfecta: marbre, ceràmica, rajola i superfícies rentables. L’ Aquagenol elimina els microorganismes patògens, té un efecte autosecant
i elimina olors desagradables.

Zones de contacte. Per a netejar poms de porta, polsadors de la cadena, interruptors de la llum, baldes de tancament… etc. Utilitzar una baieta de microfibra juntament amb un netejador germicida. Ja que són zones de molt ús i requereix productes que redueixin el nombre de bacteris.

Zona general. Per acabar cal comprovar i reomplir els dispensadors de paper higiènic i els dosificadors de sabó de mans amb un gel de mans amb PH neutre. En aquest cas, recomanem sabó de mans en espuma per la seva qualitat, textura agradable i per l’estalvi que suposa. Cal també  buidar les escombraries i col·locarem bosses noves.

Per a netejar el terra. La millor opció és un desinfectant clorat o amb amonis quaternaris perfumat, per a deixar un aroma fresc a net.  Com l’ Aquagen DBA, el DFA o el DBN desinfectants registrats per a una millor seguretat.

 

Per a mantenir una higiene segura dels banys

 

Establir un calendari o full de control de les neteges ens ajudarà a mantenir les instal·lacions netes. Aquest document hauria d’especificar les tasques que s’han de dur a terme, qui les realitzarà i cada quan.

En higiene professional tot producte ha d’anar acompanyat de la seva fitxa tècnica i de seguretat amb tots els detalls sobre composició i mètode d’aplicació correcte. Aquesta documentació ha d’estar inclosa dins del pla d’higiene de l’establiment.

Per seguretat tots els productes químics han d’estar etiquetats i amb la botelleria correcta, cal evitar la utilització d’envasos reutilitzables o no aptes per a la neteja professional com ampolles d’aigua reomplertes. Un codi de colors  diferenciat per zones i usos ens pot ajudar a diferenciar els productes i evitar errors.

Preparar i ordenar els productes prèviament ens ajudarà a evitar aplicacions indegudes que puguin malmetre les superfícies o errors que puguin suposar un perill per a l’usuari.
També és important utilitzar guants protectors per evitar el contacte directe amb els químics.

La higiene de qualsevol negoci és importantíssima, per aquest motiu cal formar a tot el personal sobre els processos d’higiene per a cada zona i els productes que cal utilitzar. D’aquesta manera ens assegurem un bon manteniment de les instal·lacions, control de costos i augmentem la seguretat laboral.

 

Producte Estrella per a banys


D-500 PLUS
L’únic netejador amb aroma a Eucaliptus

Netejador desincrustant WC. Higienitzant amb amonis quaternaris.
Neteja i desodoritza i elimina incrustacions, òxid i brutícia dels vàters i les piques.

Gran adherència i efectivitat. Garanteix òptimes condicions higièniques. Viscositat adequada per a un còmode dosatge. Acció ràpida.

Efecte ambientador amb un aroma únic a eucaliptus.

Apliqueu-lo sobre les parets i vorells del WC. Fregueu amb l’escombreta les zones més incrustades o de difícil accés. Deixeu actuar i esbandir amb aigua. No el barregeu amb lleixiu ni l’utilitzeu sobre marbre o superfícies sensibles a àcids.