Continguts de l'article

L’Hospital de Figueres, el primer centre sanitari de Girona en incorporar robots per a automatitzar la neteja de paviments

L’Hospital de Figueres, el primer centre sanitari de Girona en incorporar robots per a automatitzar la neteja de paviments

La mesura permetrà estalviar un 80 % de l’aigua que es consumeix amb la fregadora de peu convencional

Figueres, divendres 20 de gener de 2023.- La Fundació Salut Empordà (FSE) és la primera entitat sanitària de Girona i de les poques de l’Estat espanyol que incorpora robots 100 % autònoms per automatitzar la neteja dels paviments de l’Hospital de Figueres i del Centre Sociosanitari Bernat Jaume. Aquesta nova tecnologia permetrà estalviar un 80 % de l’aigua que es consumeix amb la fregadora de peu convencional. DIBOSCH ha estat l’empresa responsable del disseny del projecte, l’assessorament i la seva implantació i desplegament.

Es tracta d’ECOBOT 50, l’únic robot del mercat amb un sistema de reciclatge d’aigua que permet netejar 100 m2  amb un sol litre d’aigua. La màquina compta amb sensors i càmeres d’última generació que li aporten precisió i seguretat. A més, el seu software de Localització i Mapatge Simultani (SLAM) permet saber amb precisió quina zona ja s’ha netejat.

Els robots suposen un reforç a l’equip de neteja i es centren en la neteja de paviments d’aquests dos centres de la FSE, de manera que el personal d’Emporhotel es pot centrar en neteges tècniques, superfícies verticals i de difícil accés. Així, a més de l’estalvi d’aigua, aquestes màquines permeten optimitzar recursos, incrementar l’eficiència de la neteja, millorar l’ergonomia de les tasques, i treballar de forma contínua amb intel·ligència autònoma. També aporten el valor afegit que faciliten estadístiques per a millorar els processos.

DIBOSCH

A principis del 2021, DIBOSCH incorpora al seu catàleg la gamma de robots del fabricant Gaussian Robotics, per oferir solucions d’higiene professional 100 % autònomes a les empreses interessades a millorar la rendibilitat i la productivitat de les seves instal·lacions a partir de noves tecnologies.

En aquest sentit, DIBOSCH assessora i gestiona l’acompanyament i el servei tècnic tant en la implantació com en el manteniment per assegurar un funcionament òptim dels robots.

Tot, amb l’objectiu de millorar el nivell d’higiene i nivells de salut i benestar de les empreses.

*Adjuntem diverses fotografies del robot i de l’equip de professionals que han coordinat la implantació d’aquesta nova tecnologia de la FSE.