Continguts de l'article

Maquinària de neteja de locals comercials

La neteja de centres comercials s’ha convertit en una tasca encara més prioritària després de la pandèmia del COVID-19. La neteja de grans superfícies s’ha de fer de manera organitzada i sense presses.
A més de la tasca encomiable dels equips humans, la maquinària de neteja de locals comercials és la clau per garantir la màxima qualitat de l’aire en l’ambient i la màxima salubritat per a tots els treballadors i clients.
Tot seguit descobriràs quina maquinària de neteja de locals comercials és la més eficaç per a les tasques de neteja de grans superfícies i alguns tipus per ajudar-te a mantenir en perfectes condicions cada racó d’un espai comercial.

Maquinària de neteja de locals comercials imprescindible

Quan es tracta de la neteja de grans superfícies, és tan important l’eficàcia de la desinfecció de les estades com la velocitat amb què s’executen les feines.
La neteja centres comercials està condicionada per l’enorme rotació de públic i treballadors, cosa que fa indispensable comptar amb la millor maquinària de neteja de locals comercials sempre disponible.
Aquesta és alguna de la maquinària que no pot faltar als departaments de neteja de superfícies comercials.


· Escombradores i aspiradores industrials: Imprescindibles per a l’eliminació de residus sòlids i pols. Cal tenir en compte que pot resultar necessari també el seu ús a exteriors o al pàrquing de la superfície, per la qual cosa és bàsic comptar amb el nombre suficient d’aquest tipus de maquinària de neteja de locals comercials.
· Fregadores industrials: Un altre dels vehicles de neteja de grans superfícies imprescindibles en qualsevol departament de manteniment i neteja centres comercials. Es poden utilitzar màquines autònomes o dispositius conduïts pel personal de neteja. Després de les tasques d’escombrat i aspirat, la fregada pot incorporar productes desinfectants que garanteixin l’eliminació de qualsevol tipus d’agent patogen.

Tasques de neteja de grans superfícies


Gràcies a la maquinària de neteja de locals comercials es pot crear un ambient més saludable a qualsevol superfície comercial. Però és imprescindible que les tasques de neteja comptin amb la intervenció dels equips humans per al manteniment de les zones menys accessibles per als dispositius electrònics.


Aquest exercici dels equips en la neteja de centres comercials ha d’estar coordinat i integrar totes les zones de l’edifici. Aquestes són algunes de les tasques que cal executar amb la màxima cura en la neteja de grans superfícies:


· Neteja de vidres: Tant a les zones exteriors com a interiors. Els equips humans han de comptar amb EPIs homologats per treballar en alçada i executar la neteja amb la màxima seguretat.
· Zones comunes: Accessos a la zona comercial, passadissos, escales mecàniques… totes aquestes zones són molt transitades al llarg del dia. Els operaris han d’assenyalar les zones per les quals executaran la neteja i els responsables han d’estudiar en quins horaris es poden netejar les zones comunes amb la mínima molèstia per als visitants.
· Banys, lavabos i vestuaris: Fonamentals en la neteja de grans superfícies. La rotació ha de ser continuada i la neteja profunda i meticulosa.