Continguts de l'article

Quina és la millor màquina de neteja a vapor?

Triem la millor màquina de vapor per a cada sector

La màquina de neteja a vapor és una de les màquines de neteja més polivalents i ben valorades per a molts sectors.

Aquest fet s’explica tant pel seu poder netejador, que gràcies a la temperatura neteja i desinfecta les superfícies i paviments sense generar residus, com pel fet que no necessita productes químics per netejar els espais.

Màquina de vapor per a col·lectivitats: Hotels, residències, càmpings


És molt apropiada per a eliminar incrustacions de calç al bany, greixos de cuines, juntes de les rajoles, maquinàries de tall i netejar teixits, com ara cortines, sofàs i matalassos. També és una opció molt útil per a netejar i desinfectar bungalous, espais comuns i racons de difícil accés.

Els espais públics on més s’utilitzen les màquines de vapor són els centres educatius, gimnasos, petits i mitjans hotels, bars, restaurants i residències.

Per aquest sector us recomanem dues possibles màquines de neteja a vapor, una amb aspiració i l’altre sense.

Màquina de neteja  a vapor EVO 304 24/7 Monofàsic de 2,45 Kw | 8 bar

 • El generador de vapor Evo 304 de TECNOVAP, és un model MONOFASIC amb estructura i xassís d’acer inoxidable 304 apte per a zones alimentàries.
 • Aquesta és una màquina de neteja a vapor petita pràctica i fàcil de transportar.
 • Està pensada per a usos puntuals i es caracteritza per una gran potència i efectivitat per a eliminar brutícia incrustada com greixos i calç de tota classe de superfícies.
 • També compta amb accessoris que permeten netejar juntes, paviments i superfícies verticals, així com teixits de sofàs, matalassos i tèxtil de a llar de forma efectiva.
 • La màquina és 24/7 perquè disposa d’un pre dipòsit que permet reomplir-la d’aigua sense haver d’esperar que el dipòsit principal es refredi. Així, s’eviten pèrdues de temps innecessàries.

  A més, en aquesta màquina s’hi poden afegir accessoris de planxat a vapor, fet que el converteixen en un aparell molt polivalent per a residències, hotels i petits serveis de bugaderia.

CARMEN MINI INOX Monofàsic de 2,45Kw amb aspiració

 • La Carmen Mini Inox és la millor opció si volem la màquina de vapor també per a netejar i recollir molta brutícia o netejar teixits.
 • Aquest aparell incorpora un sistema d’aspiració que recull la brutícia que sorgeixi de l’aplicació del vapor.

Màquina de vapor per a cuines, restaurants i zones alimentàries


Si tenim previst utilitzar la màquina de vapor en zones alimentàries, hem de saber que l’aparell ha de ser de inoxidable, ja que aquesta tipologia de màquines són més fàcils de netejar.

En l’àmbit de les zones alimentàries, la màquina de vapor és ideal per a netejar forns, fogons, campanes, fregidores, desaigües, cambres de fred i congelat, així com per a netejar les parets i juntes enrajolades de petites zones alimentàries.

La màquina de vapor especialitzada en la neteja de cuines, restaurants i zones alimentàries és la Steam Box Mini.

STEAM BOX MINI  10bar | 97gr | 183ºC | 1˜ 220V

 • Aquest és un equip potent, però manejable que forma part de la gamma més industrial.
 • Aquesta màquina d’acer inoxidable és especialment indicada per a zones alimentàries i està preparada per a treballar diverses hores al dia amb connexió directa amb el subministrament d’aigua i sistema d’injecció de detergent.
 • La STEAM BOX MINI conté múltiples accessoris per a netejar tot tipus de superfícies de difícil accés. De fet, és un aparell especialment pensat per accedir a tots els racons d’una petita zona alimentària o cuina de restaurant o càtering.

Sector d’empreses de serveis de neteja i transports


El vapor és molt eficaç per a netejar brutícia que seria molt difícil de treure de forma manual o fins i tot amb altres màquines de neteja.

La màquina de vapor és ideal per a netejar els greixos i brutícia incrustada de cotxes, tallers, serveis logístics i de mobilitat. També és apropiada per a les empreses especialitzades en neteja i que hagin d’eliminar superfícies amb elevats nivells de brutícia incrustada. A més, pel sector no alimentari les màquines no cal que siguin d’acer inoxidable.

Màquina de neteja a vapor JUNIOR STAR MAX 8 bar Monofàsic de 3,6 Kw amb aspiració

 • Aquesta és una màquina de vapor molt completa i preparada per a treballar diverses hores seguides i assumint treballs intensos.
 • L’aparell compta amb múltiples accessoris per adaptar-se a cada tasca i amb sistema injecció de detergent, combinat amb una aspiradora en humit / sec per a la neteja de teixits de sofàs, seients i matalassos. Es tracta d’un aparell molt versàtil, potent i funcional.

STEAM TECH 7,2kW 10 bar | 183ºC | 194 gr/min

 • La Steam Tech és un equip potent d’alt rendiment. A diferència de la màquina anterior, aquest aparell està lleugerament millor preparat per a neteges més intenses, tant en termes de metres quadrats i hores de treball.

No obstant això, les seves característiques i prestacions són pràcticament idèntiques a les de la Junior Star MAX 8.

Indústria alimentària i farmacèutica


La indústria alimentària és dels sectors més exigents pel que fa a la neteja i desinfecció de les seves instal·lacions.

La màquina de neteja amb vapor industrial és molt recomanada per a les indústries alimentàries que treballen amb farines, greixos, sucres i altres matèries orgàniques i minerals durant els seus processos productius i que s’incrusten fortament a les superfícies i maquinària.

La màquina de vapor a part del seu alt poder desincrustant elimina tota classe de patògens que no resideixen les seves altes temperatures de treball. Per aquesta raó, el vapor ajuda a garantir la seguretat en les línies de producció és de vital importància per evitar qualsevol tipologia de contaminació creuada, que de produir-se podria malmetre productes i causar danys als consumidors finals.

Considerant que aquests tipus d’indústries inclouen molta maquinària i tenen espais a netejar de difícil accés, comptar amb una solució especialitzada per aquest sector aporta garanties de seguretat i higiene.

Màquina de neteja a vapor STEAM BOX PRO 14,4 kW 10bar | 183º | 388gr

 • Aquesta és una màquina robusta i potent. De fet, és única en el seu segment i està preparada per a treballar en alt rendiment, especialment indicada per indústria.

 • El seu model és trifàsic amb estructura d’acer inoxidable. A més, conté una aspiradora incorporada, injecció de detergent i connexió directa amb el subministrament d’aigua. En general, l’aparell STEAM BOX PRO és una solució molt apropiada i adient per a la neteja de les línies de producció en l’àmbit de la indústria alimentària.