Continguts de l'article

Solucions per a la desinfecció de moquetes

Entre les fibres de moquetes i catifes s’acumula brutícia, pol·len, bacteris, virus i al·lèrgens, que poden causar malalties o al·lèrgies a clients i treballadors.

Per a mantenir  les instal·lacions i els ambients saludables és important mantenir netes les catifes i moquetes de forma regular. Per a realitzar un bon manteniment es recomana una aspiració diària de la moqueta, amb aspiradores professionals especifiques i amb filtratge certificat S o H per tal de no retornar cap al·lergen o virus a l’ambient. Setmanalment s’aconsella fer una neteja i higienització amb equips de vapor. Mensualment s’hauria d’aplicar una vaporització en fred ULV, perfecte per desinfectar la moqueta. El producte dispersat en micro-gotes entre 10 i 5 micres queden en suspensió arribant a espais inaccessibles on els microorganismes, com els virus i al·lèrgens, poden viure i prosperar.
Un cop l’any, recomanem fer una neteja a fons. Per a aquestes neteges el més adequat seria el sistema d’injecció – extracció, o bé la neteja amb escuma seca.  Ambdós sistemes netegen les moquetes de forma eficaç, no generen humitats ni males olors i es poden utilitzar a qualsevol moqueta. A més, la neteja amb escuma seca no mulla la base de la moqueta.

 Demostració de neteja moqueta realitzada amb una aspiradora específica (ASPIRADORA SEBO XP20) i amb una fregadora de vapor (DUPLEX STEAM 420).

 

DEMOSTRACIÓ PAS A PAS; NETEJA DIÀRIA I HIGIENITZACIÓ SETMANAL DE MOQUETES

Per a la realització d’aquesta demostració, prèviament es va aspirar  tota la zona per eliminar tota classe de brutícia sòlida sobre la moqueta. L’aspiradora utilitzada és la SEBO XP20 que combina la força d’escombrat mecànic juntament amb el poder d’aspiració. Aquest model de màquina s’adapta elèctricament a la densitat de la moqueta garantint sempre un aspirat òptim de la superfície. Equipat de sèrie amb filtres anti al·lèrgens amb certificats “S” aptes per ús hospitalari. També es pot equipar amb filtres HEPA.

Per la higienització de la moqueta s’utilitza una màquina fregadora amb vapor per fer una neteja del teixit mecànicament i una higienització amb vapor, la  DUPLEX STEAM 420 que incorpora dos raspalls contra direccionals específics per la neteja de teixits, que fan una neteja en profunditat de la moqueta. Gràcies a la seva caldera de vapor, higienitza els teixits eliminant les males olors i evita la procreació de bacteris, al·lèrgenes i virus.