Continguts de l'article

Utilitzar desinfectant per a les mans redueix els dies de malaltia

Un estudi recent demostra que la forma i la tipologia de producte que utilitzem al rentar-nos les mans té un impacte directe a la freqüència amb què emmalaltim.

Segons un estudi publicat a la revista Pediatrics. Investigadors espanyols van demostrar que els nens que feien servir desinfectant de mans en lloc d’aigua i sabó, reduïen els seus dies de malaltia, patien menys infeccions respiratòries i usaven menys prescripcions d’antibiòtics.

“Rentar-se les mans com una forma de prevenir infeccions ja no és una notícia nova.  Ara estem prestant més atenció al fet que no es tracta només de rentar-se les mans, sinó de com es renten les mans”. Janet Haas, directora d’epidemiologia de l’Hospital Lenox Hill a Nova York.

La mostra de l’estudi era de 911 nens petits (fins a 3 anys) de 24 escoles bressol diferents de la província d’Almeria.

Per a la realització de l’estudi es van dividir als infants, les seves famílies i la seva llar d’infants en tres grups:

1. El primer grup utilitzava desinfectant de mans per netejar-se les mans.
2. La segona mostra utilitzava aigua i sabó amb protocols estrictes.
3. I el tercer era un grup de control que seguia les seves rutines habituals de rentat de mans.

L’Estudi va durar 8 mesos, durant els quals el grup de desinfectant de mans registrava un 3.25% de dies de cura diürna perduts. El grup d’aigua i sabó va perdre 3.9%. El grup que va seguir la seva rutina habitual de rentat de mans va perdre un 4.2%.

L’estudi va demostrar els avantatges d’incloure un desinfectant en el rentat de mans. El grup que feien servir desinfectant de mans van registrar una disminució del 23% en les infeccions respiratòries entre els estudiants, en comparació amb els del grup de control que seguien les pautes habituals d’higiene de mans.

L‘estudi també va concloure que el grup que utilitzava d’aigua i sabó tenia un 21% més de risc de contraure una infecció respiratòria i un 3% més alt de prescripció d’antibiòtics que els infants que van fer servir desinfectant de mans.

Font de la notícia