Continguts de l'article

Impulsant la sostenibilitat amb noves tecnologies

Major estalvi en costos energètics i recursos naturals gràcies a les noves tecnologies

L’adopció de noves tecnologies és essencial per fer que les nostres empreses siguin més sostenibles. La cura del medi ambient és una preocupació cada cop més arrelada en el sector de la higiene i els seus professionals, els quals veuen com els recursos naturals tan essencials com l’aigua, escassegen o els preus de l’energia incrementen i condicionen l’activitat de moltes empreses.

Per això, les empreses del sector de la neteja professional s’han abocat a aconseguir una millor gestió dels recursos i costos; i la digitalització i les recents innovacions en automatització ens ajuden a millorar l’eficiència i ens acosten als objectius esperats en termes de sostenibilitat.

“Els robots autònoms permeten reduir un 80% el consum d’aigua destinat a la neteja professional”

Durant la taula rodona dedicada a l’automatització de la neteja als centres sanitaris, organitzada a DIBOSCH el passat mes d’abril, Elena Bonet, de la Fundació Salut Empordà, vinculada a l’Hospital de Figueres, i Paola Estrada, de l’Institut d’Assistència Sanitària Santa Caterina de Salt, comentaven que els robots els permetien estalviar fins a un 80% d’aigua, en comparació als processos de neteja tradicionals. A més, van destacar que els robots els havien ajudat a millorar significativament els nivells d’higiene, a més d’optimitzar processos de neteja.

A continuació us destaquem 3 innovacions en higiene professional que marquen la diferència:

1. El robot més petit que ha vist la indústria

Un dels productes més destacats aquest 2023 és l’Ecobot Phantas, un robot de mida compacte capaç d’escombrar i fregar diferents tipus de terra en una sola passada i amb una major eficiència dels recursos.

A més, l’Ecobot és capaç de realitzar serveis per si mateix connectant-se de manera autònoma amb l’estació de càrrega. El model mapeja l’espai de manera autònoma i integra modificacions en temps real gràcies a un sistema d’aprenentatge impulsat per intel·ligència artificial i la percepció ambiental 3D.

I tota l’operativa es pot gestionar des de qualsevol smartphone: Programació de tasques, activació dels serveis, edició de les zones i els mapes i dades de seguiment.

2. Dosificadors de rentavaixelles intel·ligents

Una clara millora tecnològica pel sector HORECA és integral 4PLUS, el sistema de dosificació de químics de rentavaixelles sense preocupacions. El sistema inclou uns dosificadors precisos amb la mínima manipulació humana i, per tant, segur que evita qualsevol confusió de producte. El producte químic certificat amb Eco label i concentrat és altament efectiu: amb 4kg de detergent es poden arribar a rentar 1.500 safates de rentaplats.

Una App associada al sistema ens permet controlar des de qualsevol smartphone el rendiment, nombre de rentades, consums i avisos per evitar possibles incidències per falta de manteniment del sistema.

3. Bugaderies connectades al núvol

Les bugaderies professionals, són un negoci complex i requereix un maneig precís i fiable de la gestió de les dosis, costos energètics, producció i consums de recursos com l’aigua.

Els sistemes de dilució avançats per a les bugaderies permet controlar amb precisió l’operativa general; maximitzar l’eficiència per reduir el consum de químics, aigua i energia en el procés i assegurar els guanys. Els sistemes connectats al núvol registren tota l’activitat i d’una forma fàcil permeten analitzar els punts crítics i aplicar accions correctives per a millora rendiments. A part, de forma remota permet gestionar els equips i rebre avisos de possibles incidències.

Gràcies a les noves tecnologies som més sostenibles

L’adopció de noves tecnologies és essencial per fer que les nostres empreses siguin més sostenibles. Aquestes tecnologies impulsen l’eficiència operativa, redueixen costos i minimitzen l’impacte ambiental en permetre l’automatització de processos i l’ús de solucions eco amigables. A més, ofereixen informació clau per prendre decisions estratègiques i milloren la satisfacció del client en oferir serveis més ràpids i personalitzats. Les empreses que confien en proveïdors compromesos amb la innovació tecnològica estan més ben preparades per a un futur sostenible i competitiu, contribuint així a la preservació dels recursos naturals i a l’èxit a llarg termini.

Buscar